Volledig scherm
PREMIUM
Aan de lopende band kleding sorteren in het sorteercentrum van Het Goed in Schijndel. Rechts Martien van Eijndhoven met een versleten tent. © Jan Zandee

Kledingcontainers steeds vaker vervuild: ‘Slachtafval en injectienaalden, ik kom de smerigste dingen tegen’

SCHIJNDEL/DEN BOSCH Luiers, stinkend slachtafval, incontinentiemateriaal of injectienaalden gaan niet altijd in een speciale zak of container, maar steeds vaker tussen het textiel.Dat komt steeds vaker voor. Ik vind niks meer gek. Maar ik kom de smerigste dingen tegen”, zegt Martien van Eijndhoven.

De Gestelaar werkt deze dag met zo’n twintig collega’s in een grote hal van het Schijndelse kringloopbedrijf Het Goed. Het textiel gaat naar de ‘eigen’ kringloopwinkel aan de Ambachtstraat en filialen in onder meer Boxtel, Best, Venlo en vanaf september ook naar Nuenen.

  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch