Volledig scherm
Koor treedt op tijdens Kom Festival © Sophie Fleur Verbiesen

Kom Festival Rosmalen groeit bijna uit z'n jasje

ROSMALEN - Warm weer, nieuwe winkels, optredens en demonstraties lokten vele bezoekers zondag naar het Kom Festival in Rosmalen. Het was weer over de koppen lopen. 

Rond 16.00 uur was het voor moeders met kinderwagens en vaders met kleine kinderen aan de hand best even ongemakkelijk. Terwijl het publiek zich in tegengestelde richtingen langs terrassen en statafels wurmde, verzuchtte een moeder: ,,Eindelijk, ik ben er door."
Meteen om 11.00 uur, toen het Kom Festival begon, was het al lekker druk. Natuurlijk is het vernieuwde centrum ook op deze zondag nog een publiekstrekker, maar er was meer. Alsof alle bezoekers hadden bedacht dat ze vandaag in ieder geval hun goede zin mee zouden nemen.
Er waren nu kraampjes verdeeld over het nieuwe en vertrouwde centrum, de winkeliers hadden er zin in - deze laatste dag na al drie dagen festiviteiten kon er nog best bij. Steeds meer mensen verzamelden zich aan het einde van de middag op het dorpsplein om nog een biertje te drinken. En alhoewel de markt om 17.00 uur officieel afgelopen was, liep er nog genoeg publiek rond om te genieten van de muziek, de zon en de gezelligheid.

  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch