Volledig scherm
De vrijmarkt in Vught trekt jaarlijks duizenden bezoekers. © Sandra Peerenboom

Koningsdag in Vught nog grootser met Koningsfeest in Maxima feesttent

VUGHT - Koningsdag in Vught wordt ieder jaar grootser. De vrijmarkt is inmiddels bekend in de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Dit jaar wordt er voor het eerst op de vooravond van Koningsdag, vrijdag 26 april, een groot Koningsfeest aan toegevoegd. 

Koningsdag is het grootste jaarlijkse evenement in Vught en trekt jaarlijks wel 16.000 bezoekers naar het centrum. De Maxima feesttent is vrijdag vanaf 18.30 uur open voor het publiek. Om 19.00 uur start de live muziek met drie bands. De feesttent is te vinden aan de Raadhuisstraat.

Versierde fietsen

Op Koningsdag vinden vanaf 10.30 uur activiteiten plaats in en rondom het Vughtse raadhuis. Harmonie Kunst en Vriendschap en Zangvereniging Cantare verzorgen een optreden. Ook het gilde is van de partij en brengt een vendelgroet. Om 11.55 uur komt de versierde fietstocht voorbij het raadhuis en vindt de prijsuitreiking plaats.

Rond 11.00 uur start de Vughtse vrijmarkt in alle straten van het centrum. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en diverse optredens. Zo treedt op het podium Marktveld om 14.30 uur de Vughtse zanger Jimi Bellmartin op, de winnaar van The Voice Senior. 

Kleedjes

De vrijmarkt telt meer dan 200 kramen waar mensen hun overtollige gebruikswaar te koop aan bieden. Voor de kinderen zijn er ‘kleedjeszones’ beschikbaar waar zij hun waar gratis mogen verkopen. Deze zones bestrijken het gebied Ploegveld en het straatje van Albert Heijn richting Marktveld en het gedeelte van de Raadhuisstraat ter plaatse van supermarkt Jumbo. 

Voor het overige is het op het vrijmarktterrein alleen mogelijk kleedjes te hebben op plaatsen waar dat de kramen niet stoort en waar het de openbare orde niet verstoort. Zo moeten wegen en kruispunten vrij blijven in verband met de bereikbaarheid van brandweer- en ambulancediensten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch