Statiegeldbekers tijdens het Leidens Ontzet.
Volledig scherm
PREMIUM
Statiegeldbekers tijdens het Leidens Ontzet. © Emile van Aelst

Krijgt Oeteldonk de wegwerpbeker-berg klein zoals in Leiden?

DEN BOSCH - Tijdens carnaval sta je al snel op een tapijt van plastic wegwerp bekers. Daar willen de horeca-ondernemers en gemeente het liefst volgend jaar vanaf. In Leiden lijkt het goede voorbeeld te zijn gevonden. Hoe dan? 

,,Je moet iets doen aan de plastic afvalberg. Daar zijn de meeste Bossche horeca-ondernemers het over eens’’, zegt Ruud Bruins. Deze eigenaar van het aan de Markt gevestigde café P79 is het eens met de gemeente dat vanaf volgend jaar wegwerpbekers in de ban gaan op afgesloten evenemententerreinen. Hij had daar vorig jaar al goede ervaringen mee tijdens het Het Hoge Bomenfestival bij Fort Isabella in Vught.  

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch