De tafels van wijnbar Bij Dirk in de Bossche Verwersstraat zijn volgens de gemeente 20 centimeter te hoog. terras cafe Bij Dirk
Volledig scherm
PREMIUM
De tafels van wijnbar Bij Dirk in de Bossche Verwersstraat zijn volgens de gemeente 20 centimeter te hoog. terras cafe Bij Dirk

Krijgt Wijnbar Bij Dirk na vier jaar toch nog gelijk

ColumnZa 22 feb. Het fenomeen waarbij mensen vooral niets in hun eigen achtertuin willen, lijkt soms in Den Bosch net wat erger op te spelen dan elders. Als er een simpel eetevenement naar het Zuiderpark wil komen, dan ligt het eerste in briefje van een boze buur al snel in de mailbox. Hoe het toch in hemelsnaam kan dat zoiets in ‘een klein stadspark midden in een woonwijk’ komt? 

Om overlast voor omwonenden te voorkomen, zijn er veel regels. Soms terecht, soms wat strikt. Tenminste, als je ze strikt handhaaft. Het bekendste voorbeeld is en blijft misschien wel de sta-tafels bij wijnbar Bij Dirk. De tafels op het terras waren twintig centimeter te hoog, een buurman klaagde daarover en de wijnbar kreeg prompt een boete in de bus (die hij later niet hoefde te betalen).

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch