Volledig scherm
PREMIUM
Schets van een enkele jaren geleden gemaakt plan als invulling van het Kruithuis. © Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch

Kring Vrienden: ‘Vestingmuseum over twee jaar in Kruithuis’

Het Kruithuis aan de Bossche Citadellaan is binnen twee jaar een Vestingmuseum. Dat verwacht Yvonne Moerman, voorzitter van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. De Kring gaat het gebouw huren van de gemeente die er eind dit jaar een aanmeersteiger laat aanleggen waar rondvaartboten van de Kring terecht kunnen.

Den Bosch ,,We zijn volop met de gemeente in gesprek over de invulling van het museum. Over twee maanden is daar meer duidelijkheid over. Maar in elk geval staat 1629 centraal met het beleg van de stad en is er veel aandacht voor de Tachtigjarige oorlog’’, aldus Moerman. 

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch