Volledig scherm
PREMIUM
Schets van een enkele jaren geleden gemaakt plan als invulling van het Kruithuis. © Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch

Kring Vrienden: ‘Vestingmuseum over twee jaar in Kruithuis’

Het Kruithuis aan de Bossche Citadellaan is binnen twee jaar een Vestingmuseum. Dat verwacht Yvonne Moerman, voorzitter van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. De Kring gaat het gebouw huren van de gemeente die er eind dit jaar een aanmeersteiger laat aanleggen waar rondvaartboten van de Kring terecht kunnen.

Den Bosch ,,We zijn volop met de gemeente in gesprek over de invulling van het museum. Over twee maanden is daar meer duidelijkheid over. Maar in elk geval staat 1629 centraal met het beleg van de stad en is er veel aandacht voor de Tachtigjarige oorlog’’, aldus Moerman. 

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch