Volledig scherm
PREMIUM
De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch wil het Kruithuis gaan exploiteren. © Robèrt van Lith/BD

Kring Vrienden wil snel starten met Kruithuis in Den Bosch én vaarroutes naar Vught

DEN BOSCH/VUGHT- De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch hoopt snel te horen wanneer zij aan de slag kan met het vestigen van een museum in het Kruithuis. En met de nieuwe vaarroutes naar Vught. 

Het Bossche Kruithuis een functie geven die het verdient, namelijk een Vestingmuseum.  Daarmee zou de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch zo snel mogelijk willen starten, zo bleek maandagavond tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering in wijkcentrum De Helftheuvel. ,,Maar we wachten nog altijd op groen licht van de gemeente Den Bosch", lichtte voorzitter Yvonne Moerman na afloop toe. ,,De vertraging heeft onder meer te maken met de vorming van een nieuw gemeentebestuur." 

  1. Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Wie donderdagmiddag de WK-wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Canada wil zien in een Bosch café moet zijn of haar best doen. Jan van Son, eigenaar van feestcafé De Carrousel (Karrenstraat), pakte twee jaar geleden flink uit tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Bij de ingang hing een groot spandoek dat in de zaak alle wedstrijden van Oranje live te zien waren. En er werd getrakteerd. Want elk Nederlands doelpunt was goed voor een oranje borrel en er was korting op bier.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch