Volledig scherm
PREMIUM
De extra maatregelen die bij de N65 worden doorgevoerd. © Gemeente Vught

Kritiek op ‘dure’ N65 zwelt aan in Vught

VUGHT - De nieuwe N65 kost de gemeente Vught zoals ‘rijksinfra-wethouder’ Guus van Woesik beweert geen 23 miljoen euro maar 33 miljoen euro, stelt CDA-burgerraadslid Rutger Jans. De gemeente bestrijdt dat en komt na een herberekening uit op 27 miljoen. 

Vught loopt volgens Jans, die financieel deskundig is, met de projecten N65 en PHS (verdiept spoor) enorme risico’s. ,,De gemeente steekt zich tot de nek toe in de schulden en dreigt een artikel 12-gemeente (financiële curatele) te worden. We moeten ons ernstig gaan beraden.”

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch