Volledig scherm
De melkfabriek in de Guldenvliesstraat © Marc Bolsius

Kunstruimte De Melkfabriek opent deuren met nieuwe opzet en nieuw uiterlijk

DEN BOSCH - Met een expositie, optredens en een lezing gaat op donderdag 9 mei De Melkfabriek weer open. Daar is afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe opzet en een uiterlijk van de expositieruimte aan de Guldenvliesstraat in Den Bosch. 

De Melkfabriek bestaat uit een expositieruimte met daarboven atelierwoningen. De kunstruimte is in het leven geroepen om ruimte te bieden aan tal van expressies. Volgens de uitbaters heeft de stad een gebrek aan expositieplekken voor professionele kunstenaars. Er is wel een kunstacademie en er zijn veel ateliers, maar er zijn weinig plaatsen waar kunsten samenkomen om hun werk te presenteren en te  kunnen communiceren met publiek.  De ruimte is als presentatieruimte beschikbaar voor kunstprojecten, exposities, optredens, lezingen en eigenzinnige ideeën.

Het pand heeft een lange kunstgerelateerde geschiedenis. In eerste instantie werd er geprogrammeerd en georganiseerd door een groep die het pand gekraakt had. Daarna was Artots met Isidoor Wens de organisator en nu is stichting STeC (Myrthe Rootsaert & Lisetteh) aan dit rijtje toegevoegd. 

Tijdens de openingsexpositie werken meerdere kunstenaars samen. De tentoonstelling opent donderdagavond om 19.30 uur. Zaterdagmiddag presenteren drie cabaretiers van de Koningstheateracademie hun afstudeerwerk onder de naam “Lammerentour”. Zondagmiddag vindt er een STeC-Facts lezing plaats van Bossche filmmaker Niels Duffhues.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch