Normaal werkt Maik vier ochtenden per week in de fietsenwerkplaats. Vanwege het coronavirus is de werkplaats dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Normaal werkt Maik vier ochtenden per week in de fietsenwerkplaats. Vanwege het coronavirus is de werkplaats dicht. © copyright Marc Bolsius

Kwetsbaren met weinig geld vierdubbel geraakt: ‘Dit is een ramp voor mij’

DEN BOSCH - Mensen in een kwetsbare situatie lopen door de coronacrisis niet alleen het beetje geld dat ze verdienen mis, ze dreigen ook in een sociaal isolement te raken. Zo ook Maik.   

,,De coronacrisis is een ramp voor mij, ik word vierdubbel geraakt”, zegt de 42-jarige Maik, zittend op een bankje voor de gesloten kringloopwinkel en aanpalende fietsenwerkplaats. ,,Ik heb hier mijn dagbesteding, sociale contacten, inkomen en structuur. Dat valt allemaal weg.”

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch