Volledig scherm
Rini van der Heijden krijgt de eer van zijn jongens. © Henk van Esch

Laatste eer voor Rini van der Heijden van ‘zijn jongens’ van FC Den Bosch

DEN BOSCH - De op 28 december plotseling overleden Rini van der Heijden (71) kreeg zaterdag de laatste eer van zijn gezin, familie, vrienden en vooral ook (de jeugd) van FC Den Bosch. Van der Heijden was twintig jaar chauffeur bij de Bossche profclub en reed de jeugdspelers van school naar trainingen en wedstrijden. Met fakkels en onder applaus werd afscheid van Van der Heijden genomen. 

,,Zijn jongens’', zo noemde hij de jeugdspelers in een interview met het Brabants Dagblad in 2010. Zeven dagen in de week stond hij voor hen klaar. Van der Heijden (zes zonen) begon als koerier bij de PTT, werkte op een verzekeringskantoor dat na zes jaar over de kop ging en werd toen vrachtwagenchauffeur. Na drie hartinfarcten en een open hartoperatie was het einde verhaal.

Na acht jaar kwam hij via de Weener Groep bij FC Den Bosch terecht.  Van der Heijden daar destijds over: ,,Via een In- en Doorstroom baan kon ik voor 36 uur aan de slag. Ik was zo blij en trots. Werk had ik! Nota bene bij mijn eigen club. Mijn blauwe FC Den Bosch hart klopte harder dan ooit.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch