Volledig scherm
Johan Glaudemans (midden) in 1989 met burgemeester Don Burgers van Rosmalen. Die was later burgemeester van Den Bosch toen Rosmalen werd samengevoegd. © Erfgoed 's-Hertogenbosch

Laatste gemeentesecretaris
Rosmalen Johan Glaudemans (84) overleden

ROSMALEN - Op 84-jarige leeftijd is Johan Glaudemans, de laatste gemeentesecretaris van Rosmalen, in Den Bosch overleden.

Johan Glaudemans kwam in 1968 te werken bij de gemeente Rosmalen als beleidsadviseur. Zijn ambtelijke carrière was hij in 1955 als volunteer begonnen in Budel, zijn geboorteplaats. 

In Rosmalen vierde Glaudemans in september 1995 zijn 40-jarig ambtenarenjubileum. Ter gelegenheid hiervan werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Niet veel later, op 1 januari  1996, was het gedaan met de zelfstandige gemeente Rosmalen. Die werd samengevoegd met Den Bosch.  Dat was onder meer tegen de zin van Glaudemans. 

Op het moment van het samengaan van beide gemeenten ‘moest’  Glaudemans nog een aantal jaren werken tot aan zijn pensionering. Voor zichzelf zag hij in de ambtelijke organisatie van de samengevoegde gemeente nog een rol. Maar daar kwam het uiteindelijk niet van. Wel was hij nog interim-secretaris, onder anderen in Steenbergen in West-Brabant. 

Na zijn pensionering was Johan Glaudemans onder meer elf jaar voorzitter van de Bossche Sportfederatie BSF, een koepel voor Bossche sportclubs.  De BSF hield in 2008 op te bestaan. 

Voor Johan Glaudemans is vrijdag 15 november om 10.00 uur in crematorium Rosmalen een afscheidsplechtigheid 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch