Volledig scherm
PREMIUM
De campagne XTC, daar zit een luchtje aan ging zondag van start in Den Bosch. © foto ricardo smit

Landelijke campagne ‘XTC, daar zit een luchtje aan’ start in Den Bosch

DEN BOSCH - Ook minister-president Mark Rutte weet nu hoe XTC ruikt. Enigszins toevallig was hij zondag in Den Bosch bij de start van een landelijke campagne ‘XTC daar zit een luchtje aan’.    

Hmmm best lekker. Minister-president Mark Rutte zegt het - diplomatiek als hij is - niet met zo veel woorden, maar zijn gezichtsuitdrukking wijst er op dat de geur hem niet eens tegen staat. En dat is bij meer mensen het geval die bij de start van de landelijke campagne 'XTC, daar zit een luchtje aan’ in Den Bosch uitgenodigd worden om te ruiken aan een sample met de karakteristieke geur.  Sambuca, anijs, drop zijn de meest genoemde geurervaringen. Rutte juicht de actie, gestart voor Hudson's Bay, van het Openbaar Ministerie toe. Hij steekt zijn duim in de lucht en roept ‘prima actie’, om daarna met iedereen die dat wenst op de foto te gaan en daarna weer rap af te reizen naar de residentie. 

 1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
  PREMIUM

  Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

  DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.
 2. Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij 
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’
  PREMIUM

  Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

  DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch