Landelijke tv-actie in Den Bosch: ‘Kanker kan ook iets positiefs brengen’

VIDEODEN BOSCH - 1 op 3. Eén op de drie mensen krijgt de diagnose kanker. Ook Esther Faber, en ook de tweelingzus van Babette van de Wiel. En het verandert alles.
1 op 3. En daarom is onderzoek nog altijd van groot belang. Dus komt er een landelijke inzamelingsactie. Een menselijk lint, honderden verhalen. Woensdagavond te zien tijdens de live-tv uitzending op de NPO. Dit zijn er alvast twee: 

Oké. Toen de 46-jarige Esther Faber vorig jaar mei hoorde dat ze borstkanker had werd er gevloekt en gehuild. Er was paniek en ook bij haar kwam de gedachte: ‘wat als ik het niet overleef?’,,Je beseft ineens dat je sterfelijk bent, en dat is heel confronterend.” Maar de angst was er maar even. Esther is een realist en bovenal een positief ingesteld mens. Ze wist dat de kans om te genezen van borstkanker best redelijk was. En dus besloot ze dat dit een ‘tussenjaar’ zou worden.  

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch