Landelijke tv-actie in Den Bosch: ‘Kanker kan ook iets positiefs brengen’

VIDEODEN BOSCH - 1 op 3. Eén op de drie mensen krijgt de diagnose kanker. Ook Esther Faber, en ook de tweelingzus van Babette van de Wiel. En het verandert alles.
1 op 3. En daarom is onderzoek nog altijd van groot belang. Dus komt er een landelijke inzamelingsactie. Een menselijk lint, honderden verhalen. Woensdagavond te zien tijdens de live-tv uitzending op de NPO. Dit zijn er alvast twee: 

Oké. Toen de 46-jarige Esther Faber vorig jaar mei hoorde dat ze borstkanker had werd er gevloekt en gehuild. Er was paniek en ook bij haar kwam de gedachte: ‘wat als ik het niet overleef?’,,Je beseft ineens dat je sterfelijk bent, en dat is heel confronterend.” Maar de angst was er maar even. Esther is een realist en bovenal een positief ingesteld mens. Ze wist dat de kans om te genezen van borstkanker best redelijk was. En dus besloot ze dat dit een ‘tussenjaar’ zou worden.  

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch