Volledig scherm
De theatervoorstelling ‘Moeder mag niet dood’ is te zien tijdens Lang leve... © .

Lang leve... moet laten zien hoe leeftijdsvriendelijk Den Bosch is

DEN BOSCH - Een expositie van bijzondere foto’s die zijn gemaakt van Bossche ouderen, dansvoorstellingen door Dansnest en de theatervoorstelling ‘Moeder mag niet dood’. Dat is een greep uit het aanbod van de manifestatie Lang leve... dat op 27 juni vanaf 10.00 tot 15.00 uur wordt gehouden in De Bank van Leening/Bij Katrien in de Bossche Schilderstraat 33.

Lang leve... moet duidelijk maken hoe leeftijdsvriendelijk de stad is. De gemeente denkt daarmee op z’n minst op de goede weg te zijn. Want Den Bosch heeft zich (net als tweeëntwintig andere gemeenten) bij het BNG Cultuurfonds aangemeld om mee te kunnen dingen naar een bedrag van 20.000 euro voor het beste initiatief op het gebied van ouderen en cultuurparticipatie. Om daar meer over te weten te komen neemt een jury met voorzitter Hedy ‘d Ancona poolshoogte bij Lang leve...

Jeroen Bosch Ziekenhuis 

De jury en bezoekers krijgen tijdens de manifestatie informatie over een onderzoek dat is gehouden door de Academie voor Beeldvorming in samenwerking met onder meer het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Babel, Van Neynsel en Willem Twee.

Klaas Burgers, artistiek leider van de Academie, zei onlangs in het Brabants Dagblad dat ‘te vaak beleid wordt gemaakt uitgaande van problemen. ,,Voorop zou moeten staan wat er voor hun toe doet, wat hun verlangens zijn’’, aldus Burgers.

Eenzaamheid

Eenzaamheid kan een probleem zijn. ,,De toenemende vergrijzing en langer zelfstandig thuis wonen vergroten deze maatschappelijke uitdaging de komende jaren’’, aldus de gemeente. Daarom vroeg zij onlangs in het kader van de leeftijdsvriendelijke culturele stad welke initiatieven er zijn als aanpak van eenzaamheid onder senioren.

Volgens een woordvoerder van de gemeente leverde de oproep 22 ideeën op. De ideeën zijn beoordeeld wat betreft haalbaarheid, innovatie en bereik. Uiteindelijk zijn 5 ideeën verder uitgewerkt en worden er 3 toegelicht tijdens Lang leve....

In samenwerking met indebuurt Den Bosch