Winterparadijs op de Parade in Den Bosch.
Volledig scherm
Winterparadijs op de Parade in Den Bosch. © Jos van de Ven/BD

Leefbaar wil weten hoe het met het Bossche winterevenement 2019 staat

DEN BOSCH - Duidelijkheid over het Winterevenement op de Bossche Parade tijdens de komende jaarwisseling. De fractie van Leefbaar ’s-Hertogenbosch wil dinsdagavond (2 juli) van het college van B en W weten hoe de vlag er bij staat. Wat is de voortgang en hoe hoe pakt de financiële bijdrage van de gemeente uit op de totale begroting? De vragen worden gesteld tijdens het vragenhalfuurtje, aan het begin van de gemeenteraadsvergadering. 

In maart liet het college van B en W weten tevreden te zijn over het evenement in 2018, op enkele schoonheidsfoutjes na. De gemeente organiseerde met de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch en Hoteloverleg en Stichting Ondernemersfonds Centrum ‘s-Hertogenbosch (SOCH) het evenement. Nadat na een jaartje soebatten met onder anderen de stichting van Nicole Vermolen (organisatie 2017) uiteindelijk niets opleverde. Het zorgde er onder meer voor dat ook het tv-programma Joris Kerstboom niet  in Den Bosch opgenomen werd. 

170.00 euro aan niet doorgerekende kosten

De gemeente betaalde 89.000 euro aan het evenement. Daarbij zijn de kosten van de inzet van ambtenaren niet meegerekend. Ter vergelijking: bij het onlangs gehouden WK Handboogschieten had de gemeente ín totaal 170.000 euro ‘om niet’ in het evenement zitten. Daarbij moet volgens een gemeentewoordvoerder gedacht worden aan de interne uren en kosten voor bijvoorbeeld facilitering, veiligheid, bestuurlijke representatie, communicatie en citymarketing. Het wk duurde twee weken, het winterevenement een kleine maand. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch