Volledig scherm
Rioolzuivering Treurenburg in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Legionella gevonden in waterzuivering Den Bosch

DEN BOSCH - Waterschap Aa en Maas heeft bij reguliere metingen in de rioolzuivering in Den Bosch legionella aangetroffen. 

Den Bosch

Dat noopt het waterschap tot het treffen van maatregelen zoals het afdekken van de warmwaterbassins met tentzeil. Dat voorkomt verspreiding.

Tevens gelden er voor werknemers en bezoekers bij de RWZI aan de Treurenburg in Den Bosch extra maatregelen om de kans op verspreiding en besmetting te voorkomen.

De aangetroffen hoeveelheiden legionella zijn relatief laag. Maar Aa en Maas wil geen risico nemen. Ondertussen meldt het waterschap dat in de regio Den Bosch geen meldingen zijn binnen gekomen van mensen die besmet zijn met legionella.

Legionella is een bacterie doe voorkomt in water.  Besmetting met legionella gebeurt door het inademen van de bacterie. Mensen worden niet ziek van het drinken van water met legionella en de bacterie draagt ook niet over van mens tot mens. 

Het waterschap benadrukt dat het geen drinkwater zuivert, maar rioolwater dat na behandeling zo schoon mogelijk weer op het oppervlaktewater wordt geloosd.

Aa en Maas heeft wel de GGD Hart voor Brabant ingelicht over de besmetting bij de RWZI.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch