Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Theo Peeters

Leider van Bossche autobende minder zwaar gestraft dan geëist

DEN BOSCH - ‘Kaal schroeven’, zo noemden ze het ‘strippen’ van (gestolen) auto’s in onder meer Den Bosch. De politie hoorde dat tijdens afgeluisterde telefoongesprekken. En de politie kon het zien dankzij verborgen camera’s. Zes aangehouden mannen zijn door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot cel- en taakstraffen. De zevende verdachte is vrijgesproken.  

Een aantal straffen is minder zwaar dan geëist door het OM. Dat geldt onder anderen voor de Ammerzodenaar (26) die is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De rechtbank ziet hem net als het Openbaar Ministerie als de leider van een criminele organisatie die zich bezighield met diefstal van auto’s. Het OM had vijf jaar celstraf geëist, maar de rechtbank straft minder zwaar omdat de man tijdens een schorsing van de voorlopige hechtenis zich ‘gemotiveerd heeft getoond voor verandering.’ Hij liet zich succesvol behandelen voor zijn drugsverslaving. 

  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch