Janne Bomers, Nerena Langeweg, Lylian Verheij, Amber Leijgraaf, Lotte Vesters, Tom Urbanus, Nikki van Rooij en Nick Schuermans (van links naar rechts aan tafel) zijn acht van de dertien Digital Nomads van Helicon MBO in Den Bosch. Begin maart vertrekken ze voor een reis van een maand door Europa, terwijl ze blijven studeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Janne Bomers, Nerena Langeweg, Lylian Verheij, Amber Leijgraaf, Lotte Vesters, Tom Urbanus, Nikki van Rooij en Nick Schuermans (van links naar rechts aan tafel) zijn acht van de dertien Digital Nomads van Helicon MBO in Den Bosch. Begin maart vertrekken ze voor een reis van een maand door Europa, terwijl ze blijven studeren. © Marc Bolsius

Leren kan overal en dat gaat een groep studenten van Helicon ook doen dwars door Europa

DEN BOSCH - Op reis voor je studie, dat doen er al zat. De Digital Nomads van Helicon MBO in Den Bosch draaien het om. Zij vertrekken op 3 maart voor een reis van een maand door Europa, terwijl ze blijven studeren.

Het project Digital Nomads is volgens docent Bjorn Hillebrandt het ultieme voorbeeld van waar de onderwijsfilosofie Breek Los van Helicon MBO in Den Bosch voor staat. Een mengelmoesje van onder meer Montessori, vrijeschool, Dalton en Jenaplan met een hoop vrijheid om als student je eigen pad te volgen. Wat je leert staat vast, hoe je leert is vrij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch