Volledig scherm
Nieuwbouwplan van de Lidl aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch. © Lidl

Lidl XL komt er, alleen nog overleg over groen op de nieuwe super in West

DEN BOSCH – De Lidl XL in de winkelstrip aan de Oude Vlijmenseweg gaat er op zeker komen. Wethouder Roy Geers gaf wel op wens van de meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond aan dat hij met het bedrijf en de omwonenden een plan op gaat stellen om met name het parkeerdek op de supermarkt groen(er) te krijgen.

Lidl zit nu nog om de hoek op de Boschmeersingel en wil al drie jaar een nieuwe zaak van 1300 vierkante meter. Omwonenden, Lidl en de gemeente hebben de laatste jaren veelvuldig met elkaar over de plannen gesproken. Het probleem spitst zich nu toe op het parkeerdek op de supermarkt. 

Op voorspraak van de bewoners van de Jan van Riebeecksingel is de blinde muur aan de achterzijde van de Lidl en op twintig meter afstand van de achterzijde van de woningen verhoogd naar zeven meter. Sinds november 2018 is echter niet meer met elkaar gesproken.

Groen blaadje als decoratie een schaamlapje

De buurtgroep noemt  de huidige plannen een ‘groen blaadje als decoratie een schaamlapje’. ,,Men heeft schijnbaar geen enkel begrip van wat het betekent om een gebouw van deze omvang met een asfaltdak van bijna een half voetbalveld op korte afstand van je woning te krijgen’’, schreef bewoonster Demirel namens de buurtgroep.

  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch