Volledig scherm
Jan Struycken bij het 25-jarige bestaan van Lopers Company © Marc Bolsius

Lopers Company stopt na 31 jaar in Den Bosch, met pijn in het hart

Di 20 aug. Na 31 jaar stopt hardloopwinkel de Lopers Company. Het pand is verkocht en de nieuwe eigenaar heeft het huurcontract met de sportzaak opgezegd. ,,Het is heel jammer, want sport is mijn leven", reageert eigenaar Jan Struycken. 

Volledig scherm
Lopers Company © Google Maps

Door Bart Gotink

De Lopers Company zat de eerste achttien jaar in de Vughterstraat, om daarna nog dertien jaar lang in het huidige pand aan de Verwersstraat te zitten. Daar houdt het nu op 29 september definitief op, zo kondigt Struycken aan. Het winkelpand is namelijk verkocht en de nieuwe eigenaar wil dit zelf gaan gebruiken. Wie dat is, wil hij nog niet kwijt.  

Struycken heeft nog wel gekeken naar een andere locatie in de stad, maar hij kon geen geschikte plek vinden waar hij de laatste jaren tot zijn pensionering nog een grote investering in wilde doen. ,,Het is heel jammer, maar ik heb toch 31 succesvolle jaren gehad met de zaak”, zo zegt de hardloopliefhebber. Bij zijn besluit speelt ook de toenemende internetverkoop en veranderend consumentengedrag een rol, zo vertelt Struycken. 

Eerder dit jaar stopte ook al Run and Walk aan de Rijnstraat. Daarmee is er straks nog maar één zaak in Den Bosch over die zich specifiek op hardlopen richt en dat is Run2Day in de Van Berckelstraat. 

Volledig scherm
Lopers Company © Google Maps
  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch