Volledig scherm
PREMIUM
Op de Bossche Parade zijn woensdagochtend vier bomen gerooid. Dit bleef over van een van de kastanjes. © Marc Brink/BD

Lot van bomen op Bossche Parade is onzeker: afgelopen drie jaar zijn er 19 gerooid

DEN BOSCH - Het gaat hard met rooien van kastanjes op de Bossche Parade. Van de 135 kastanjes die er ooit stonden zijn er nu nog 101 over.  Volgens een woordvoerder van de gemeente is onduidelijk of er dit jaar nog meer moeten wijken. Woensdagochtend verdwenen binnen een uur vier bomen grotendeels in een hakselaar. Even later herinnerden stompjes aan de bomen die er stonden.

De  woordvoerder wijst op het ‘uitvallen van steeds meer bomen’. Dat heeft te maken met een paardestanjebloedingsziekte waardoor de bomen zijn aangetast.

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch