Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Maak ontwerp Bosch theater openbaar

ANALYSEDEN BOSCH - Een bom onder het ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade of uiteindelijk een storm in het glas water? De advocaat van de vier architectenbureaus die het nieuwe Bossche theater niet mogen ontwerpen denkt er nog over na om een kort geding tegen de gemeente aan te spannen. Hij moet zich eerst nog deze dagen door een wirwar van technische omschrijvingen en juridische constructies worstelen. Vooral ook omdat de advocaat van de gemeente (vanzelfsprekend) de bezwaren van de vier bureaus weerlegt.

In de reactie van de gemeente naar de architecten zat een opvallende mededeling: architectenbureau NOAHH heeft haar gehele ontwerp als (bedrijfs-)vertrouwelijk aangemerkt. De gemeente verwijst naar een artikel in de Aanbestedingswet en is dan ook niet van plan om het winnende ontwerp openbaar te maken.

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch