Volledig scherm
De tijdelijke situatie rondom het transferium. © Gemeente Den Bosch

Maanden verkeershinder door bouw transferium bij JBZ

DEN BOSCH – Door de bouw van het nieuwe transferium bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontstaat maanden verkeershinder rond de Vlijmenseweg en de Oude Vlijmenseweg.

Het nieuwe transferium voor 1100 auto’s en 260 fietsen wordt gebouwd tussen augustus en maart volgend jaar. Maar voor die tijd moet de gemeente de openbare ruimte fors aanpassen. Een flink gebied is onbereikbaar voor auto’s, fietsers en voetgangers

Een van de vergaande consequenties het dat de kruising Oude Vlijmenseweg met Vlijmenseweg een aantal maanden wordt afgesloten. Daarnaast wordt het aantal rijstroken op de Vlijmenseweg gehalveerd tot twee. Er komt een tijdelijke kruising met verkeerslichten naar het terrein van het JBZ bedoeld voor hulpdiensten, JBZ-personeel en bezoekers van het Instituut Verbeeten. De Deutersestraat is voor doorgaand verkeer afgesloten. Er komt een tijdelijk fietspad tussen de fietsstraat en de dijk achter het JBZ. 

De verkeersmaatregelen duren tot oktober, wanneer de aanleg van de rotonde nabij Instituut Verbeeten klaar moet zijn en de fietstunnel doorgetrokken onder deze nieuwe rotonde. Vanaf december wordt naast het transferium een busstation aangelegd. Het transferium zelf moet in maart 2018 klaar zijn.

Volledig scherm
De tijdelijke situatie rondom het transferium. © Gemeente Den Bosch

In samenwerking met indebuurt Den Bosch