Volledig scherm
stockadr inbraak inbreker glasschade ruitsschade raam glas ruit autoruit © Getty Images/iStockphoto

Man (26) uit Den Bosch krijgt taakstraf voor vernieling van dertig autoruiten, moet schadevergoeding van 2500 euro betalen

DEN BOSCH - Een 26-jarige Bosschenaar is door de rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch veroordeeld voor het vernielen van autoruiten van dertig auto's en van enkele panden. Hij heeft een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Ook moet de man ruim 2.500 euro aan schadevergoeding betalen.

De man vernielde op 25 februari 2018 in diverse plaatsen in een Bossche woonwijk een groot aantal autoruiten en ook ruiten van panden. Ook vernielde hij autospiegels en ruitenwissers. Hij pleegde de vernielingen 's nachts.

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de wandaden van de man voor veel onrust en angst zorgden bij de bewoners. Ook leverde zijn gedrag overlast en schade op. Dat deze schade aanzienlijk is, blijkt ook uit de vele vorderingen van de slachtoffers.

Ook woog de rechtbank mee dat de man de ernst van zijn daden niet of onvoldoende leek in te zien. Naast de taakstraf kreeg hij een voorwaardelijke celstraf opgelegd om hem ervan te weerhouden nogmaals de fout in te gaan.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank daarnaast mee dat de verdachte de ernst niet of onvoldoende inziet. Naast de taakstraf krijgt de man een voorwaardelijke celstraf opgelegd om hem ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan.

Een aantal slachtoffers vroeg de rechtbank om schadevergoeding voor geleden materiële schade. De rechtbank weest een groot deel van deze vorderingen toe: de veroordeelde moet in totaal ruim 2.500 euro aan schadevergoeding betalen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch