Een hostel in Groningen werd vanmorgen overvallen.
Volledig scherm
Een hostel in Groningen werd vanmorgen overvallen. © Raymon Roersma / ProNews

Man (48) uit Vught aangehouden voor overval op hostel in Groningen

Een 48-jarige man uit Vught is vanmorgen opgepakt voor een overval op een hostel in Groningen. Naast de man uit Vught werd ook een 43-jarige man uit Noordoostpolder opgepakt voor de overval.

De overval vond tegen 06.00 uur plaats bij een hostel aan de Rademarkt, in hartje Groningen. Een hostelmedewerker werd met geweld overmeesterd, waarna een gering geldbedrag werd buitgemaakt. Daarna gingen de overvallers er vandoor. Een van de verdachten meldde zich vrijwel direct na de overval op het politiebureau aan de Rademarkt, dat op slechts tweehonderd meter van het hostel is gevestigd.

Kort daarna kon een tweede verdachte worden aangehouden in de buurt van het hostel. De politie kon niet vertellen of de verdachte uit Vught zich meldde op het bureau of dat hij degene was die later in de boeien werd geslagen. Op de vraag of beide mannen in het hostel verbleven kon de politie eveneens geen uitspraken doen.

Beide verdachten zijn in een cel ingesloten en worden vandaag gehoord. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het onderzoek is in volle gang.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch