Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man gezocht voor gewelddadige diefstal en gijzeling rijdt Vught binnen, politie herkent nummerbord

VUGHT - Een man, die verdacht wordt van een gijzeling en diefstal met geweld, is zaterdagmiddag aangehouden op de Haldersebaan in Vught. De verdachte werd al een paar dagen gezocht, voor delicten die hij in Alkmaar zou hebben gepleegd. De politie herkende zijn nummerbord door speciale camera's die boven de weg hangen. 

Volledig scherm
Camerasysteem ANPR Automatic Number Plate Recognition stockadr stockpzc © Wikimedia Commons

De auto van de verdachte werd gespot door ANPR-camera's boven de Haldersebaan, die voorzien zijn van nummerbordherkenning. De man stond op een lijst met gezochte verdachten en kon daardoor meteen worden aangehouden. 

Verzet bij aanhouding

Wijkagent Marcel de Rouw laat aan deze krant weten dat de man zich verzette tijdens de aanhouding en zelfs de benen nam. ,,Maar dat ging niet erg soepel. We konden hem vrij snel aanhouden.” Hij kreeg hulp van een omstander, die hij op Twitter bedankt: ‘Dank aan de burger die de politie heeft geholpen tijdens de aanhouding!’

De verdachte is naar een politiecel in Den Bosch gebracht en wordt vanavond naar Alkmaar gebracht, waar de eenheid Noord-Holland de zaak op zich neemt. Wat de man precies gedaan heeft, is nog niet bekend. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch