Volledig scherm
Man onder invloed van GHB afgevoerd van Ijzeren Man in Vught naar ziekenhuis. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

Man op strandbad IJzeren Man onwel door gebruik van GHB; traumahelikopter opgeroepen

UPDATEVUGHT - Een man is dinsdagmiddag onwel geworden op strandbad de IJzeren Man. De man was volgens wijkagent Marcel de Rouw onder invloed van GHB. Een traumahelikopter werd opgeroepen als assistentie van het ambulancepersoneel.

De man lag met vrienden aan het strandbad en raakte buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, gedroeg hij zich zodanig dat er meerdere eenheden nodig waren om de man onder controle te krijgen. 

Volgens Remy Verwijst, bedrijfsleider van de IJzeren Man, lagen er tijdens het voorval zo'n twee- tot drieduizend badgasten aan de Vughtse recreatieplas. ,,Maar gelukkig heeft maar een klein groepje mensen iets van het incident meegekregen. De man is eerst verplaatst naar een schaduwplek aan het strandbad en later naar de parkeerplaats.”

Commotie

Het gaat om een voor Verwijst onbekende badgast. ,,Ook zijn vrienden hebben we niet meer gezien. Het belangrijkste voor ons was de situatie zo rustig mogelijk onder controle te krijgen en dat is ons personeel gelukt. Je wilt toch zo min mogelijk commotie. Over de ernst van de situatie kan ik weinig zeggen. Er is een arts met een traumahelikopter ingevlogen maar uiteindelijk is de man met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.”  

Volledig scherm
Man onder invloed van GHB afgevoerd van Ijzeren Man in Vught naar ziekenhuis. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

In samenwerking met indebuurt Den Bosch