Monique Gloudemans en Marcel Slegers wonnen met hun vertolking van ‘Blèf bij mijn’ de 22ste editie van de Oeteldonkse Poemiekavond.
Volledig scherm
Monique Gloudemans en Marcel Slegers wonnen met hun vertolking van ‘Blèf bij mijn’ de 22ste editie van de Oeteldonkse Poemiekavond. © Kees van der Zandt

Marcel Slegers en Monique Gloudemans winnen Oeteldonkse Poemiekavond

DEN BOSCH - Marcel Slegers en Monique Gloudemans wonnen dinsdag de 22ste editie van de Oeteldonkse Poemiekavond. in de Knillespoort in Den Bosch. Ze deden dat met een vertolking van ‘Blef bij mijn’, het nummer waarmee de Foe Jong Bende het afgelopen Kwèkfestijn won.

Poemiek is het declameren van Oeteldonkse nummers op een poëtische manier. Volgens de jury deed het duo Gloudemans/Slegers dat dit keer op de meest aansprekende en beste manier. De winnaars zijn geen onbekenden in Oeteldonk. Slegers is muzikant bij carnavalsclub De Herrieschuppers en Gloudemans is bekend als voormalig winnares van de Oeteldonkse Kletsavonden en als schrijfster van twee Oeteldonkse gedichtenbundels.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch