Angelina Aghina (links), Tedje Aghina Marggraff (midden) en Lodewijk Aghina onthulden zaterdag een gedenksteen.
Volledig scherm
PREMIUM
Angelina Aghina (links), Tedje Aghina Marggraff (midden) en Lodewijk Aghina onthulden zaterdag een gedenksteen. © Olaf Smit

Marggraff Stichting wil in herbouwd Zionsburg in Vught een soort Villa Pardoes vestigen

VUGHT - De Marggraff Stichting wil in het herbouwde Zionsburg een soort Villa Pardoes vestigen. Een verblijf voor vijf gezinnen met ernstig zieke jongvolwassenen. Zaterdag startte officieel de herbouw van het in 2003 afgebrande landhuis én de restauratie van het park. 

Door de bladloze bomen schijnen de zonnestralen op Zionsburg. Slechts de gestutte muren met de zwartgeblakerde vensters staan sinds de verwoestende brand in 2003 nog overeind. De natuur heeft bezit genomen van het landhuis van wijlen Ewald Marggraff. Maar wie goed kijkt, ziet ook nog bijzondere en kleurrijke details. Aan het mystieke geheel komt definitief een einde. Afgelopen zaterdag startte de herbouw van Zionsburg. Die duurt 2 tot 2,5 jaar.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch