Mary Bendiks was de hartsvriendin van Fanny Philips en woonde tijdens de oorlog een tijdje bij de familie Philips in Huize Muyserick in Vught.
Volledig scherm
Mary Bendiks was de hartsvriendin van Fanny Philips en woonde tijdens de oorlog een tijdje bij de familie Philips in Huize Muyserick in Vught. © Sandra Peerenboom

Mary Bendiks beschreef in haar dagboek de ingrijpende gevolgen van de Duitse bezetting

DEN BOSCH/VUGHT - Mary Bendiks, een joods meisje, uit Den Bosch, overleeft de oorlog door te vluchten naar België. Haar hartsvriendin Fanny Philips wordt afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz en wordt vermoord. Bendiks hield een oorlogsdagboek bij. Haar zoon gaf het dagboek recent in eigen beheer uit.

 1. Actievoerders delen rijstepap uit want: ‘natuurbeleid provincie is pappen en nathouden’

  Actievoer­ders delen rijstepap uit want: ‘natuurbe­leid provincie is pappen en nathouden’

  DEN BOSCH - Enkele leden van Extinction Rebellion (ER) hebben afgelopen weekeinde actie gevoerd tegen het natuurbeleid van de provincie Brabant. Of beter: het ontbreken van beleid in de ogen van de actiegroep. Die is wel klaar met gedeputeerde Elies Lemkes: ‘We zijn klaar met pappen en nathouden’. Vandaar dat aan voorbijgangers rijstepap werd uitgedeeld. Dat gebeurde in en bij het Bossche Broek, een waardevolle maar o zo gevoelige plek die veel te lijden heeft van de droogte.
 2. Creatief platform SOLOS stopt, maar culturele footprint ligt overal verspreid
  PREMIUM

  Creatief platform SOLOS stopt, maar culturele footprint ligt overal verspreid

  Na 12,5 jaar stopt het bekende Bossche creatieve platform SOLOS ermee. Marjoes Corsten en Marcus Peters, de geestelijke moeder en vader, vinden het mooi geweest. Ter afsluiting is er van 20 tot en met 27 juni in het Werkwarenhuis op de Tramkade een multidisciplinaire expo met als werktitel The final countdown, the end of an amazing journey. Vroegere deelnemers laten deels door middel van presentaties zien waar ze nu staan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch