Nick Woppenkamp (midden), student aan het Koning Willem I College in Den Bosch, is uitgeroepen tot beste mbo-monteur motorfietstechniek van Europa.
Volledig scherm
Nick Woppenkamp (midden), student aan het Koning Willem I College in Den Bosch, is uitgeroepen tot beste mbo-monteur motorfietstechniek van Europa. © Koning Willem I College

Mbo-student Woppenkamp beste motorsleutelaar van Europa

WENEN/DEN BOSCH - Nick Woppenkamp, student tweewielertechniek van het Koning Willem I College in Den Bosch, mag zich de beste mbo-monteur motorfietstechniek van Europa noemen.

Quote

Ik vind het echt super dat ik gewonnen heb, want ik had het niet verwacht.

Nick Woppenkamp, Mbo-student tweewielertechniek

Woppenkamp, naast zijn studie aan het KWIC werkzaam bij motorfietsbedrijf Divmo in Goirle, nam het in Wenen op tegen studenten uit Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Nederland. ,,De opdrachten waren goed te doen’’, vertelt hij. ,,We moesten bijvoorbeeld een versnellingsbak demonteren, onderdelen vervangen en daarna weer monteren, contactpuntjes vervangen van een oude motorfiets en een spanningsregelaar volledig doormeten. Ik vind het echt super dat ik gewonnen heb, want ik had het niet verwacht.”

 Achterliggende gedachte van de wedstrijd is om op Europees niveau de kwalificaties van de monteurs uit de verschillende landen op gelijk niveau te krijgen. Het is de wens van de fabrikanten dat een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk op hetzelfde niveau functioneert als zijn collega uit Nederland of Tsjechië.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch