Volledig scherm
Nick Woppenkamp (midden), student aan het Koning Willem I College in Den Bosch, is uitgeroepen tot beste mbo-monteur motorfietstechniek van Europa. © Koning Willem I College

Mbo-student Woppenkamp beste motorsleutelaar van Europa

WENEN/DEN BOSCH - Nick Woppenkamp, student tweewielertechniek van het Koning Willem I College in Den Bosch, mag zich de beste mbo-monteur motorfietstechniek van Europa noemen.

Quote

Ik vind het echt super dat ik gewonnen heb, want ik had het niet verwacht.

Nick Woppenkamp, Mbo-student tweewielertechniek

Woppenkamp, naast zijn studie aan het KWIC werkzaam bij motorfietsbedrijf Divmo in Goirle, nam het in Wenen op tegen studenten uit Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Nederland. ,,De opdrachten waren goed te doen’’, vertelt hij. ,,We moesten bijvoorbeeld een versnellingsbak demonteren, onderdelen vervangen en daarna weer monteren, contactpuntjes vervangen van een oude motorfiets en een spanningsregelaar volledig doormeten. Ik vind het echt super dat ik gewonnen heb, want ik had het niet verwacht.”

 Achterliggende gedachte van de wedstrijd is om op Europees niveau de kwalificaties van de monteurs uit de verschillende landen op gelijk niveau te krijgen. Het is de wens van de fabrikanten dat een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk op hetzelfde niveau functioneert als zijn collega uit Nederland of Tsjechië.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch