Medewerker Caterpillar in Den Bosch komt onder metalen plaat van 2000 kilo terecht

UPDATE + VIDEODEN BOSCH - Een medewerker van het Amerikaanse bedrijf Caterpillar gevestigd aan de Sigarenmakerstraat in Den Bosch is dinsdag rond 13.00 uur onder een metalen plaat van 2000 kilo terecht gekomen. De werknemer is overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het bedrijf zou twee jaar geleden de veiligheid in het bedrijf flink verhogen.  

Volgens Paul Q. van der Burg, woordvoerder van de Inspectie SZW van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, was de medewerker aan het werk met deze platen. Door onbekende reden is hij onder de plaat van 2000 kilo terecht gekomen.  

Traumahelikopter

Om 15.30 uur zei een medewerkster van het bedrijf dat de directie niet weet hoe het met de man gaat. Zij vertelde dat de directie vanmiddag geen nadere mededelingen doet over het ongeval. ,,Er is eerst overleg nodig met het hoofdkantoor in Amerika’’, aldus de medewerkster 

Er moesten diverse hulpinstanties ter plaatse komen: een traumahelikopter, drie politie-eenheden, meerdere ambulances en de brandweer.  

Zware machines 

Caterpillar maakt in Den Bosch diverse producten die aan de machines van Caterpillar worden bevestigd zoals graafbakken, grijpers en hydraulische scharen. Het bedrijf maakt deze van plaatstaal tot eindproduct. Een woordvoerder van het bedrijf zei in maart 2017 in het Stadsblad dat een grote stap zou worden gezet om de kans op bedrijfsongevallen te verkleinen.

Onderdelen en constructies zouden worden voorzien van ‘een magnetische beschermhoek’. ,,Omdat wij vaak met zware onderdelen en constructies werken, waar veel scherpe randen aan kunnen zitten, zijn we op zoek gegaan naar een product dat ons en de bezoekers beschermt tegen stoot- en snijgevaar’’, dat zei de medewerker destijds. 

De medewerker was dinsdag niet bereikbaar voor een toelichting. 

Volledig scherm
Een bedrijfsongeval bij het Amerikaanse bedrijf Caterpillar aan de Sigarenmakerstraat. © Meesters Multi Media

In samenwerking met indebuurt Den Bosch