Volledig scherm
Cellenblok in PI Vught © Dolph Cantrijn

Medewerkers PI Vught in gezicht geslagen en met schilmesje gestoken

VUGHT - Twee medewerkers van de PI Vught zijn vorige maand gewond geraakt door toedoen van gevangenen. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid in haar maandelijkse rapportage.

De incidenten gebeurden acht dagen na elkaar. Beide gevallen vonden plaats op de afdeling PPC, de Psychiatrische afdeling van de gevangenis.

Op 4 december werd een verpleegkundig medewerkster aangevallen met een schilmesje. Zij wilde met de gevangene in gesprek gaan omdat zijn gedrag haar opviel. Tijdens het gesprek ging het mis. De man probeerde haar in de hals te steken met het mesje. Het bleef bij een oppervlakkige wond. Toegesnelde collega's konden het slachtoffer te hulp schieten en het mesje afpakken. De vrouw is zelf naar de huisarts gegaan.

Acht dagen later werd een andere medewerker in zijn gezicht geslagen. Die vuistslag volgde op enkele ‘grove beledigingen’ zonder aanwijsbare reden. De medewerker liep mogelijk een hersenschudding op. De directeur heeft aangifte gedaan van mishandeling. De gevangene is in een strafcel gezet.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch