Volledig scherm
De plek van het ongeluk © BD

Medicijnen tegen ADHD oorzaak van dodelijk ongeluk met fietser in Schijndel?

DEN BOSCH/SCHIJNDEL - Medicijngebruik door een automobiliste (32) uit Sint-Oedenrode kan een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ongeluk op 2 februari 2017 waarbij een Schijndelse fietser (87) overleed op de Schijndelse Deken Baekersstraat. Op verzoek van officier van justitie Patrick van Hees besloot de rechtbank dinsdag om de inhoudelijke behandeling uit te stellen naar 5 juli.

Het was de bedoeling dat de zaak dinsdag zou worden 'afgehandeld' met de strafeis van de officier. Hij zei er veel moeite mee te hebben om de behandeling van het ongeluk uit te stellen. 

Daarbij verwees hij naar vier nabestaanden op de publieke tribune die erop hadden gerekend dinsdag een slachtofferverklaring af te leggen.

ADHD

Vanwege ADHD zou zij tweeëneenhalf jaar voor het ongeluk zijn begonnen met het slikken van Dexamfetamine ('Ik werd er rustig van en kon mij beter concentreren'). Uit bloedonderzoek na het ongeluk blijkt dat de vrouw een paar uur voor het ongeluk een hoge dosis Dexamfetamine had geslikt. Direct na de aanhouding zei zij geen medicijnen te slikken. 

Volgens de officier zou het medicijn de rijvaardigheid negatief beïnvloeden als je de medicijnen nog niet zo lang slikt. Daarom wil hij via het Nederlands Forensisch Instituut nagaan welke invloed er is geweest.

Ook laat hij de toedracht aanvullend onderzoeken. Volgens hem verzuimde de vrouw om voorrang te verlenen aan de fietser die van rechts zou komen. Maar de advocaat zei dat de fietser mogelijk van een andere kant afkwam. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch