Een liefhebber rolt een joint in een Tilburgse coffeeshop.
Volledig scherm
PREMIUM
Een liefhebber rolt een joint in een Tilburgse coffeeshop. © ANP

Meedoen of niet: Brabantse steden tobben over de wietproef

ANALYSETILBURG - Jarenlang liepen Brabantse burgemeesters de benen onder hun kont vandaan om de Haagse politiek warm te maken voor het reguleren of legaliseren van de wietteelt, de bedrijfstak die deze provincie opzadelt met zoveel criminele misère. Maar anderhalve week voor het ministerie van Justitie en Veiligheid de inschrijving voor de veelbesproken wietproef sluit, is er nog maar één Brabants schaap over de dam: Breda. 

 1. Na 12 jaar heeft Engelen ‘eindelijk’ weer een nieuw beeld naast de kerk: ‘klein maar fijn, maar het past hier’

  Na 12 jaar heeft Engelen ‘eindelijk’ weer een nieuw beeld naast de kerk: ‘klein maar fijn, maar het past hier’

  ENGELEN - ,,Eindelijk!” roept wethouder Huib van Olden als hij de oude vlag van Engelen van het beeld trekt. Twaalf jaar nadat een bronzen sculptuur met twee engelen werd gestolen, staat er naast de Protestantse Kerk in Engelen nu een mini-versie ontworpen door bouwhistoricus Jan Viguurs van de afdeling Erfgoed. Het is een afbeelding van kunststof in 3D van de kerk zoals die eruit moet hebben gezien tussen 1551 en 1587. De lege sokkel is verleden tijd.
 2. Hè gelukkig, terug naar het ‘nieuwe normaal’. Maar hoe worden we daar gelukkig van?
  PREMIUM

  Hè gelukkig, terug naar het ‘nieuwe normaal’. Maar hoe worden we daar gelukkig van?

  GEMONDE/VUGHT - De wereld gaat weer open, terug naar het nieuwe ‘normaal’. Gelukkig ... denken veel mensen, zeker na deze intense coronaperiode. Maar virus, lockdown, pandemie of niet: je geluk zou dáár niet van mogen afhangen, benadrukt schrijver Jan Jaap van Hoeckel uit Gemonde, die meerdere boeken over gelukkig zijn schreef. ‘Of je gaat zitten chagrijnen, of je accepteert de nieuwe situatie’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch