Burgemeester Jack Mikkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jack Mikkers. © Screenshto video

Méér agenten op straat in Den Bosch na afgelasting evenementen om coronaregels te controleren

DEN BOSCH - Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch ziet vooralsnog geen problemen om de aangescherpte regels om de coronacrisis te bestrijden te controleren en te handhaven.  ,,Omdat evenementen tot 1 juni verboden zijn komen er uren van agenten vrij die we nu voor handhaving in kunnen gaan zetten’’, reageerde Mikkers na het centrale burgemeestersoverleg maandagavond in Utrecht. 

 Dat een gezin thuis moet blijven als er één gezinslid koorts heeft, is volgens MIkkers niet te controleren. ,,Ik zie dat meer als advies, als een moreel appel.’’ De spelregels voor winkels worden door het Rijk vastgesteld, daar moeten alle gemeenten én winkeliers zich aan houden.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch