Volledig scherm
Luuke van der Leest uit Vinkel is alle vijf de dagen op de kermis te vinden, samen met haar vriendinnen. © Roel van der Aa

Meer belangstelling voor kermis in Vinkel

VINKEL - De belangstelling voor de kermis in Vinkel is toegenomen nu de kermis is verplaatst van het centrale plein in het dorp naar het parkeerterrein bij Den Driehoek. Ook wordt de kermis gecombineerd met een feesttent.

Voor het tweede jaar wordt de kermis niet op het plein tegenover de kerk gehouden, maar op het parkeerterrein van café Den Driehoek van Patrick en José van de Ven, met aansluitend een heuse kermistent. Patrick (48) vertelt dat de kermis vorig jaar werd verplaatst om de leefbaarheid te behouden in Vinkel. “We hebben eerder een enquête gehouden, daar bleek dat 90 procent wel in de kroeg kwam, maar niet op de kermis. Vorig jaar bleek dat 90 procent van degenen die in de kroeg kwamen, ook op de kermis zijn geweest.”

Muziek

Ze hebben veel positieve reacties gehad, zodat ze nu voor het eerst van vrijdag tot en met dinsdag muziek op het programma hebben. Ook de kermisexploitanten zijn zeer tevreden over de verandering. Gerard Verstappen (35) uit Uden staat al zijn hele leven op de kermis in Vinkel. “Vijftien jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen en was Vinkel mijn beste kermis. Twee jaar geleden was het de slechtste.” Vorig jaar ging de kermis al een stuk beter voor hem. 

Op vrijdag zijn er nog maar enkele attracties open, zoals de schietkraam en visboer. Vanaf zaterdag draait de kermis volop met de botsauto’s, Paradise Express, Gold Rush, Funtastica, een draaimolen, een boksbal en de kermislekkernijen. Luuke van der Leest (19) uit Vinkel is alle vijf de dagen op de kermis te vinden, samen met haar vriendinnen. “Ik vind het veel leuker met de tent erbij, het geeft veel meer kermisgevoel en er komen meer buitendorpse jongeren hier naartoe.”

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch