Volledig scherm
DTV Den Bosch kan op meergeld van de Bossche politiek rekenen. © DTV Den Bosch

Meer geld voor lokale omroep Dtv Den Bosch

DEN BOSCH - De omroep Dtv Den Bosch kan op meer geld rekenen dan de 170.000 euro die het college van B en W in de nog jonge omroep wil steken. Er tekent zich in de gemeenteraad een meerderheid af die meer financiële steun wil geven. Hoeveel meer wordt pas in het najaar definitief. ,,Er is in korte tijd een prachtig resultaat neergezet’', complimenteerde Marianne van der Sloot namens het CDA de lokale omroep. 

Het in 2017 begonnen Dtv Den Bosch kreeg de afgelopen drie jaar een jaarlijkse subsidie van ongeveer 170.000 euro. Het college van B en W vindt dit bedrag voor de komende jaren ook wel voldoende. Eerder rekende directeur Eric Horvath voor dat de omroep 230.000 euro nodig heeft om uitzendingen te verzorgen en een nieuwssite bij te houden. Voor een omroep 3.0 zou drie ton nodig zijn. 

’Een brede lokale omroep met regionale allure’

Bij de algemene beschouwingen dinsdagavond op de voorjaarsnota 2020 bleek al een (krappe) meerderheid voor méér financiële steun te zijn, waarbij niet alle partijen zich al hebben uitgesproken. De coalitiepartijen GroenLinks, D66 en CDA en de oppositiepartijen PvdA, SP en Leefbaar 's-Hertogenbosch schaarden zich vol achter de omroep. Volgens D66 ’is een brede lokale omroep met regionale allure mét vrijwilligers en professionals van belang’. 

Bram van Boven van de SP wees op de inwoners die niet in staat zijn om grote en kleine evenementen in de gemeente bij te wonen.  ,,En die dus via Dtv wel kunnen volgen.’’ De PvdA begrijpt niet waarom er in feite op de omroep wordt bezuinigd. ,,Juist nu er eindelijk een omroep staat’', merkte Pieter Paul Slikker op. En Esther de Ruiter van GroenLinks kondigde al vast een ‘goede discussie’ in de commissie aan. ,,Lokale democratie is gebaat bij goede lokale journalistiek.’’

Dtv moet afspraken nakomen

Niet alle partijen zagen brood in méér geld voor Dtv. Volgens Sjef van Creij van gewoon ge-DREVEN zou de omroep zelf wel wat meer kunnen doen om reclamegelden binnen te halen. En volgens Adriana Hernandez van 50Plus zou de lokale omroep meer de samenwerking moeten zoeken met het Media Leerpark van het Van Maerlant. ,,Zoals bij de start is afgesproken.’’

Van de grote partijen spraken de VVD (5 zetels), Rosmalens Belang en De Bossche Groenen (ieder 3 zetels) zich nog niet uit. Die kunnen de komende week tijdens de commissievergadering hun standpunt verkondigen. Pas bij de vaststelling van de begroting 2020 in november is duidelijk wel bedrag Dtv tegemoet kan zien.  

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch