Volledig scherm
Frédérique Schoenmakers is verhalenverteller op landgoed Seldensate. © copyright Marc Bolsius

Meer samenwerking rond Seldensate moet interesse dagjesmensen trekken

BERLICUM - Wat hebben bijen, kano’s, de gemeente Sint-Michielsgestel en verhalenversteller Frédérique Schoenmakers met elkaar te maken? Een bijzonder samenwerkingsverband rond Seldensate deze zomer.

Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius, Kanoverhuur Beekdal van Desiree Tooren, verhalenverteller en ‘kasteelvrouwe van Seldensate’ Frédérique Schoenmakers en de gemeente Sint-Michielsgestel werken deze zomer en in september samen om meer dagjesmensen en toeristen naar Berlicum te krijgen.

Quote

Bij slecht weer kleden we zolder van Ambrosius sprookjes­ach­tig aan

Frédérique Schoenmakers, Verhalenverteller

Frédérique Schoenmakers vertelt: ,,Ik speel nieuwe voorstellingen bij kasteel Seldensate op 23 en 30 juni en 14 en 21 juli. Bij mooi weer gebeurt dat uiteraard buiten. Maar als het wispelturig weer omslaat, dan mag ik gebruik maken van de ruimte van bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius. Die hebben de zolder van het poortgebouw in gebruik. Dat kleden we dan wat sprookjesachtig aan.”

Combinatie met kanotocht van Kanoverhuur Beekdal

Schoenmakers trad al eens op voor de mantelzorgersclub Levina Janna die Desiree Tooren het leven liet zien. Zij is ook van Kanoverhuur Beekdal. ,,Als het mooi weer is kunnen de gasten die naar mijn verhalen komen luisteren bij Seldensate dat mooi combineren met een kanotocht over de Aa. Want vlakbij is de opstapplaats voor kano’s bij kasteel Heeswijk. Vooraf of na afloop van de voorstelling om 15.00 uur zouden ze dan een mooie tocht door de natuur van het Dynamisch Beekdal kunnen maken.”

Ook met Monumentendag verhalen vertellen

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft Frédérique Schoenmakers inmiddels ook benaderd voor verhalen te vertellen tijdens de Open Monumentendag op 15 september. Schoenmakers vertelt tijdens de voorstelling een historisch verhaal dat sommige eerdere bezoekers aan haar vertellingen al kennen. Maar ze heeft ook twee nieuwe verhalen in petto die ook geschikt zijn voor kinderen en jongeren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch