Meerdere auto's beschadigd door brand in Den Bosch, aanmaakblokjes gevonden op twee wagens

Video + updateDEN BOSCH - Aan het Nederkwartier in de Bossche wijk Maaspoort is donderdagnacht rond 02.15 uur een auto uitgebrand. Daarnaast geparkeerde auto's liepen ook flinke schade op. Op de banden van de uitgebrande auto lagen aanmaakblokjes, net als op een tweede - ongeschonden - wagen in de buurt. 

De politie is daarom een onderzoek gestart naar brandstichting. Daarvoor zijn onder meer de aanmaakblokjes meegenomen naar het bureau. Mensen in de buurt kregen een burgernetalarm, met het verzoek om verdachte situaties te melden. Agenten hebben de gegevens genoteerd van mensen die stonden te kijken. 

Het is de derde keer in een paar dagen tijd dat auto's in Den Bosch in vlammen op gaan. Vrijdagnacht werd aan dde Zesde Haren al een auto in brand gestoken. En aan de Oude Engelenseweg ging een nacht later ook een auto in vlammen op. Brandstichting werd daar ‘niet uitgesloten’, zo meldde de politie toen. 

De eigenaar van de uitgebrande auto heeft aangifte gedaan. 

Volledig scherm
De autobrand in Den Bosch. © Bart Meesters
Volledig scherm
Op meerdere banden waren aanmaakblokjes gelegd. © Bart Meesters
Volledig scherm
De autobrand in Den Bosch. © Bart Meesters
Volledig scherm
De autobrand in Den Bosch. © Bart Meesters
  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch