Volledig scherm
Zwaargewonde fietsster in Den Bosch. © Bart Meesters

Meisje (17) uit Rosmalen in zeer zorgwekkende toestand na ongeval

videoDEN BOSCH / ROSMALEN - Bij een aanrijding op de Harendonkweg in Den Bosch is zondagochtend een 17-jarig meisje uit Rosmalen zeer ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer was buiten kennis en is in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar een donkere Volkswagen Golf, de auto reed door na het ongeluk. 

Het meisje stak rond 3.45 uur de Harendonkweg over toen ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf, mogelijk een stationwagen. Terwijl getuigen zich over het zwaargewonde meisje ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Sint Teunislaan. Op de plek van de aanrijding bleef een buitenspiegel van een donkere Volkswagen Golf achter op het wegdek. 

Camerabeelden

De politie is er veel aan gelegen om de bestuurder van de donkere Volkswagen te achterhalen. Daarvoor worden onder meer camerabeelden uit de omgeving bekeken en worden getuigen gehoord. Ook vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de buitenspiegel die is achtergebleven: “Zo proberen wij aan de hand van serienummers meer te weten te komen over de auto. Mogelijk kunnen we zelfs het chassisnummer achterhalen en dat zou ons dichterbij de eigenaar van de Golf kunnen brengen. Wij roepen de bestuurder met klem op om zich te melden”, zo laat een specialist van het onderzoeksteam weten in een persbericht.

Schade aan de auto

De politie verwacht dat de auto veel schade heeft opgelopen bij het ongeval. “Er rijdt dus mogelijk iemand rond in een donkere Volkswagen met schade en een ontbrekende buitenspiegel. Het is dus heel goed mogelijk dat de auto ergens wordt neergezet of ter reparatie wordt aangeboden. Wij doen dan ook een beroep op bijvoorbeeld garagehouders om alert te zijn en meteen te bellen als zijn een soortgelijke auto met die schade tegenkomen. Ook wanneer iemand zich komt melden bij een dealer of sloper om een nieuwe spiegel te kopen dan horen wij dat graag.”

  1. Taptoe ’s-Hertogenbosch vervroegd vanwege grasmat De Vliert; streetparade gaat niet door
    PREMIUM

    Taptoe ’s-Hertogen­bosch vervroegd vanwege grasmat De Vliert; streetpara­de gaat niet door

    DEN BOSCH - Al maanden stond de datum voor de komende Taptoe ’s-Hertogenbosch vast. Het tweejaarlijks muzikaal evenement zou op zaterdag 22 juni 2019 plaatsvinden. Deels in de Bossche binnenstad op De Parade, deels in stadion De Vliert. Maar omdat de grasmat in het stadion vervangen moet worden, wordt de Taptoe ’s-Hertogenbosch vervroegd naar zaterdag 18 mei. Dat maakte het organisatiecomité van de Taptoe ’s-Hertogenbosch deze week bekend.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch