Volledig scherm
Het Wagenerstadion in het Amsterdamse Bos. © anp

Meisjes A Den Bosch wint landstitel hockey: ‘Het is onwijs gaaf’

DEN BOSCH - In de finale in het Amsterdamse Wagener Stadion werd zaterdag met 4-1 gewonnen van SCHC. Vorig jaar verloor de Bossche ploeg in de finale van HDM. 

Na een kwartier scoorde Faye Muijderman voor Den Bosch vanaf de kopcirkel. Een paar minuten later was Teuntje de Wit succesvol. 

‘Deze gaan we pakken’

Kort na de rust verkleinde SCHC de achterstand met een doelpunt. Daarna volgden drie doelpunten van Den Bosch. Den Bosch-speelster Danique van der Veerdonk was door het dolle heen: ,,Vorig jaar verloren we de finale en nu in het laatste jaar A pakken we hem. Het is onwijs gaaf. Niet normaal. In de zaal draaiden we een niet zo lekker seizoen en zeiden we tegen elkaar: deze gaan we pakken’’, aldus Van der Veerdonk op de website hockey.nl

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch