Volledig scherm
PREMIUM
Onder de bekende beuk in Vught lag ooit een kerkhof. © Peter De Bruijn

Menselijke resten gevonden bij reconstructiewerk in Vught

VUGHT - Archeologen hebben deze week bij reconstructiewerkzaamheden in Vught menselijke resten gevonden. De skeletten lagen volgens een voorzichtige schatting in zo’n tien tot twintig graven. Op de plaats van de opgravingen naast het Maurickplein lag ergens tussen de middeleeuwen en het begin van de twintigste eeuw een kerkhof.

,,We weten dat hier in de 19de eeuw de Sint-Pieterskerk en daarvoor ooit de strooijen kerk, vanwege een dak van stro en enkele boerderijen hebben gestaan”, aldus een woordvoerder van de afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente Vught.

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch