Volledig scherm
PREMIUM
© .

Mensen met (mentale) beperking op parcours EK veldrijden in Rosmalen

ROSMALEN - De organisatie van het EK veldrijden in Rosmalen biedt zaterdag 3 november mensen met een (mentale) beperking de kans om te rijden op het officiële parcours. Ook kinderen krijgen deze gelegenheid. Zij laten zich begeleiden door Lars Boom (ambassadeur Team Brabant Sport) en ex-profs Richard Groenendaal, Camiel van den Bergh, Maikel Govaers, Nicolle Leyten en Thijs Al. 

Volgens Esther Vroegh, bestuurslid van de organisatie, is er ‘vanuit de sponsoren en de provincie steeds meer aandacht voor het breder profileren van een topsport evenement’. Vroegh: ,,Het is de bedoeling om niet alleen faciliterend te zijn voor de topatleten maar ook daadwerkelijke aandacht voor mensen die door een handicap. Het kan gaan om een mentale en of lichamelijke beperking.’’

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch