Volledig scherm
Marion van Berkum (links) maakt nieuwe collega Larissa wegwijs bij Sint Jozefoord. © Eigen foto

Mentor zorgcentra: minder werkdruk en betere begeleiding

Minder werkdruk voor oudere werknemers en betere begeleiding van jonge collega's. In het project Mentorschap van drie zorgcentra voor ouderen snijdt het mes aan twee kanten. 

Van Neynsel, Laverhof en Sint-Jozefoord (Nuland) zijn in juni gestart met het project Mentorschap. Oudere, ervaren medewerkers kunnen een aantal uren per week vrijgemaakt worden van hun zorgtaken. Dat betekent een ontlasting van de werkdruk. De vrijgekomen tijd gebruiken ze om nieuwe collega’s snel en goed wegwijs te maken binnen de organisatie. Zo blijft kennis en expertise van oudere zorgmedewerkers behouden, worden nieuwe medewerkers beter begeleid en wordt uiteindelijk de uitstroom van personeel beperkt.  

De deelnemende zorginstellingen zijn tevreden, er komen meer mentoren bij. Vivent en Brabantzorg gaan ook meedoen.  Stichting Transvorm begeleidt het project. Zorgkantoor VGZ betaalt de uren die nodig zijn om oudere medewerkers te scholen en te laten werken als mentor.  

Marion van Berkum werkt bij Sint Jozefoord en is blij met het initiatief:  ,,Als mentor kan ik de zorgteams ontlasten door het inwerken van nieuwe medewerkers deels over te nemen. Ik leg praktische zaken uit,  en vertel over onze identiteit. Zo voelen de nieuwe collega’s zich snel verbonden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch