Volledig scherm
Jacques Willaarts die als gevolg van een aanrijding in Ammerzoden een dwarslaesie opliep. Hij voert strijd tegen verzekeraar Nationale Nederlanden. © Marc Bolsius

Met een dwarslaesie ten strijde tegen verzekeraar

VUGHT - Bedrijfsmakelaar Jacques Willaarts uit Vught vocht zich na een zwaar ongeval en met een dwarslaesie terug in het leven. Nu strijdt hij tegen de verzekeraar Nationale Nederlanden die nalaat om zijn opgelopen kosten te betalen. Hij heeft onder andere de Bossche burgemeester en senator Ton Rombouts en CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg al ingeschakeld voor zijn strijd. 

Op 18 september 2013 om vier over half acht veranderde het leven van Jacques Willaarts (56) letterlijk in één klap. Tot die tijd was hij een succesvol bedrijfsmakelaar met een gelukkig gezin en een enorme passie: mountainbiken. Op die regenachtige woensdagavond werd de Vughtenaar - tijdens zijn vaste trainingsrondje - in Ammerzoden geschept door een automobiliste die hem niet zag. De automobiliste is inmiddels door de rechtbank veroordeeld en schuldig gevonden aan het ongeval.

250.000 euro

Nu, tijdens zijn revalidatie, richt hij zich op een nieuw strijddoel. Het vizier is gericht op verzekeraar Nationale Nederlanden. Die traineert de terugbetaling van zijn als gevolg van het ongeval gemaakte kosten. Die kosten bedragen inmiddels al zo'n 250.000 euro. Hij heeft 'slechts enkele voorschotten' ontvangen. Willaarts weigert zich bij een schikking neer te leggen. 

Hij voert de strijd tegen Nationale Nederlanden en andere verzekeraars op en weet zich inmiddels gesteund door de hulp van de Bossche burgemeester en senator Ton Rombouts en CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg. Willaarts wil uiteindelijk een wet die de belangen van slachtoffers van ongevallen beter behartigt. 

Nationale Nederlanden

In een reactie laat Nationale Nederlanden weten dat de zaak ingewikkeld en tijdrovend is. Volgens een woordvoerder wordt er door twee mensen aan de zaak gewerkt. Hij verwacht dat er spoedig een einde zal komen aan de kwestie.

In het Brabants Dagblad van zaterdag staat een interview met Jacques Willaarts.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch