Volledig scherm
PREMIUM
Verkeersdrukte in de ochtend op de Onderwijsboulevard in Den Bosch, waar alleen al 18.000 studenten naar school gaan. © Olaf Smit

Met zijn allen op een kluitje aan de Onderwijsboulevard, dat werkt zo niet

DEN BOSCH - Laat maar komen die veiligere Onderwijsboulevard, zeggen zowel de scholen als de studenten. Meer dan 18.000 in totaal. Liever een autovrije zone - het idee van een groene campus is mooi meegenomen - dan iedere dag opletten dat je niet van je sokken gereden wordt. De gemeente bereidt een aantal testen voor. 

Nog gauw even een sigaretje voordat ze weer het gebouw van Avans binnengaan. Vanuit hun stek naast de ingang kijkt het groepje studenten precies op de meest besproken oversteekplaats van de Onderwijsboulevard. Die met die rare rondjes met cijfers er in. Net een soort snookerballen. Een kunstwerk uit 2011. Een aantal van de rondjes wordt weggedrukt door een vijf jaar geleden aangebracht zebrapad. Dat dan weer níet doorloopt op de naastgelegen fietsstroken.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch