Volledig scherm
PREMIUM
Het stationsgebied in Den Bosch. Ideeën genoeg om het station en het gebied voor en achter het station aan te pakken. © Gemeente Den Bosch

Metamorfose in en rond station Den Bosch

DEN BOSCH - De fietsenstalling staat mudvol, het parkeren langs het spoor ziet er niet uit en de route naar de Brabanthallen is onduidelijk. De gemeente Den Bosch maakt van het station en omgeving een groot project. 

Een greep uit de ideeën: een fietsenkelder en parkeergarage aan de zijde van het Paleiskwartier, een extra perron, een brug of tunnel richting Tramkade, een bredere passerelle. En wat gaat of moet er gebeuren met het busstation en de taxistandplaatsen aan de voorzijde?

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch