Volledig scherm
PREMIUM
Het stationsgebied in Den Bosch. Ideeën genoeg om het station en het gebied voor en achter het station aan te pakken. © Gemeente Den Bosch

Metamorfose in en rond station Den Bosch

DEN BOSCH - De fietsenstalling staat mudvol, het parkeren langs het spoor ziet er niet uit en de route naar de Brabanthallen is onduidelijk. De gemeente Den Bosch maakt van het station en omgeving een groot project. 

Een greep uit de ideeën: een fietsenkelder en parkeergarage aan de zijde van het Paleiskwartier, een extra perron, een brug of tunnel richting Tramkade, een bredere passerelle. En wat gaat of moet er gebeuren met het busstation en de taxistandplaatsen aan de voorzijde?

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch