Volledig scherm
Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau (dame). © Kanselarij der Nederlandse Orden

Mevrouw Van Dam-Bouweriks (78) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

VUGHT - Vught is een Lid in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Mevrouw J.M. van Dam-Bouweriks (78) kreeg de versierselen die bij de koninklijke onderscheiding horen gisteren uitgereikt door wethouder Saskia Heijboer tijdens de najaarsbijeenkomst van bestuur en vrijwilligers van De Zonnebloem, waar mevrouw Van Dam-Bouweriks afscheid nam als bestuurslid.

Van 2004 tot 2011 was ze voorzitter van de Zonnebloem. Ze bleef tot nu lid van het bestuur en zal actief blijven als vrijwilligster.

In de jaren 70 was mevrouw Van Dam-Bouweriks bestuurslid van een peuterspeelzaal en was ze een van de oprichtsters van de jeugdcommissie van Tennisvereniging Bergenshuizen.

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch